Jesper Theilgaard - booking eller forespørgsel

Jesper Theilgaard

Txt © Guco

Booking af foredrag med meteorolog Jesper Theilgaard

Jesper Theilgaard er kendt og elsket som hele Danmarks TV-meteorolog fra DR, hvor han har været ansat siden 1990.

Sideløbende med sit virke som TV-meteorolog har Jesper Theilgaard skrevet en lang række fagbøger om meteorologi, klima og vejrforhold. Han har skrevet bøger såvel til voksne som til børn.

I 2007 modtog han Gyldendals faglitterære pris for bogen “Det danske vejr”.

Vejrets kulturhistorie

Fra gammel tid har vejret spillet en umådelig stor rolle i danskernes liv. Landbruget var selvsagt dybt afhængig af vejrets udvikling, men hvad gjorde man egentlig, når der ikke var vejrudsigter tilgængelige? Ja man brugte sin sunde fornuft og sikkert også nogle gamle mundheld, hvoraf nogle er ganske troværdige.

Indenfor kunstverdenen – digte og malerier – har vejret også spillet ind med inspiration til store naturscenerier.

Både de gamle mundheld samt digte og malerier dykker Jesper Theilgaard ned i på en særdeles fornøjelig måde med både forklaringer og fortolkninger. Det kan godt røbes her, at ikke alle af de berømte guldaldermalere fik malet helt korrekt.

Det er et foredrag, der henvender sig til de fleste aldersgrupper – i al fald dem over 30!

Vejret og musikken

Slår man op i højskolesangbogen og læser teksterne er det åbenlyst, at vejret har været en mægtig inspirationskilde. Jesper Theilgaard samarbejder med flere forskellige kor og ensembler, så det er muligt at får en meget musikalsk aften med en blanding af anekdoter, forklaringer og herlig musik. Det er muligt at kombinere musikken med foredraget om vejrets kulturhistorie, så man også får guldaldermalerne og mundheldene med.

Bag om klimaændringerne

I disse år er indicierne på omfattende klimaændringer på jorden blevet mere og mere synlige. Voldsom regn og udbredt tørke er blot nogle af de usædvanlige vejrforhold, som har været meget omtalt.

Samtidig er der en politisk proces under FN, hvor politikerne mødes til de årlige COP-møder, for at diskutere løsninger på netop klimaproblemet. Men det er ikke så enkelt og der er mange forskellige holdninger til hvem, der skal gøre hvad. Til december mødes politikerne igen – denne gang til COP21 i Paris – for om muligt – at vedtage en global handlingsplan, der løser klimaproblemet.

Jesper Theilgaard har fulgt udviklingen både på de vejrmæssige forhold og i den politiske proces, idet han har deltaget i mange konferencer i de senere år ligesom har for DR har fulgt COP-møderne tæt.

Emnet lægger op til debat, for der er også herhjemme mange ideer til både løsninger og fremtidsscenarier. Det er et højaktuelt og spændende foredrag med viden og indsigt.

Jesper Theilgaard er en eminent formidler, der om nogen forstår at gøre sin viden letforståelig, relevant og spændende.

Kontakt tlf. 26390926 eller info@guco.dk for booking af Jesper Theilgaard.Ring og hør nærmere

2639 0926

Facebook Pagelike Widget

© Copyright Guco

Website af Mediamax